top of page

ONS AANBOD

True Colours Cava

Love is Sparkling!

Ontdek True Colours Cava

TRUE COLOURS CAVA is meer dan een Cava in een feestelijke en kleurrijke fles. Het is een heerlijke Spaanse mousserende wijn met een fijne bubbel en een sociaal karakter. Het is een product dat bijdraagt aan een betere wereld.

In februari 2017 lanceerden ALTIA en de Zweedse Regnbågsfonden True Colours, met als doel om per verkochte fles een bedrag te doneren aan LHBTI-projecten. Tijdens de WorldPride 2017 in Madrid volgde de samenwerking met de Spaanse Federación Estatal de Lesbianas, Gais, Transexuales y Bisexuales.

En vanaf 2018 is True Colours Cava ook verkrijgbaar in Nederland in samenwerking met COC Nederland. Per verkochte fles gaat er € 0,50 naar het COC ter ondersteuning van initiatieven in de kleurrijke LHBTI-gemeenschap.

Laten we een toast uitbrengen op een diverse en inclusieve samenleving!

Valentijn2020.jpg
balblair+12.png

Malt van de Maand

Balblair 12 YO Higland Single Malt Scotch Whisky

 

De naam Balblair komt uit het Gaelic en betekent o.a. ook "town of the plain" (vlakke stad ). Balblair is door John Ross in 1790 opgericht en is een van de oudste nog producerende distilleerderijen van Schotland. Robert Cumming, die notaris in Banff was, was de laatste particuliere eigenaar van Balblair. Ook was hij eigenaar van de distilleerderij Old Pulteney. Na diverse verbouwingen, hij bouwde de stills van Balblair om van kolen naar stoom, verkocht Cumming de distilleerderijen in 1970 aan Hiram Walker en in 1996 werden ze aan de huidige eigenaar Inver House verkocht. In het stillhouse van Balblair staan drie stills met een bijzondere vorm. Ze zijn bolbuikig aan de onderkant, met daarop een brede en tamelijk korte hals. Een still is de wash still en de twee andere zijn de spirit stills, die met stoom worden verhit. Er zijn zes washbacks, gemaakt van Oregon pine. De plaats Edderton staat al vele jaren bekend om zijn turf en wordt wel de "parish of peat" (gemeente van de turf) genoemd. Het water in de omgeving is dus ook nogal turfhoudend wat in de smaak van de whisky terug te vinden is. Dit water, dat Balblair voor het brouwen en het koelen gebruikt, haalt men via een pijpleiding uit Ault Dearg Burn. Bijzonder is het, dat men het brouwwater eerst gebruikt als koelwater voor de condensors. Het heeft daarna dus al de gewenste temperatuur, zonder extra energie te gebruiken. Balblair ontstaat niet alleen, zoals bij de meeste whisky's, door gebruik te maken van verschillende elementen uit de natuur als rijke grond, puur water en turf, maar ook door de schone lucht in Edderton, welke als de meest zuivere van Schotland wordt beschouwd. Al deze elementen geven aan de malt van Balblair z'n bijzondere karakter.

van € 53,99 voor € 47,99 / fles

media mirror web.png

Wijnen

Rood, wit en rosé

Al meer dan 155 jaar is Wijnhandel van Spaandonk sinds 1864 een begrip in West-Brabant en ver daar buiten. In juli 2015 heb ik met trots de Wijnhandel overgenomen van mijn schoonvader Kees van Spaandonk, als 5de generatie.

 

Met de generatie momenteel aan het roer is de wijnhandel uitgegroeid tot een winkel waar u geadviseerd kunt worden over de lekkerste wijn voor bij de borrel, open haard, een heerlijke maaltijd of feestelijke bijeenkomst. Regelmatig organiseren wij proeverijen of wijn-spijs events

Wij zijn een familie bedrijf met meer dan 1000 verschillende wijnen waaronder veel eigen import uit de Loire, Bordeaux en de Elzas

We hebben passie voor wijn en  geven u graag advies over de beste wijn - spijs combinaties

 

Kom gerust een keer langs!

bottom of page