ONS AANBOD

True Colours Cava

Love is Sparkling!

Ontdek True Colours Cava

TRUE COLOURS CAVA is meer dan een Cava in een feestelijke en kleurrijke fles. Het is een heerlijke Spaanse mousserende wijn met een fijne bubbel en een sociaal karakter. Het is een product dat bijdraagt aan een betere wereld.

In februari 2017 lanceerden ALTIA en de Zweedse Regnbågsfonden True Colours, met als doel om per verkochte fles een bedrag te doneren aan LHBTI-projecten. Tijdens de WorldPride 2017 in Madrid volgde de samenwerking met de Spaanse Federación Estatal de Lesbianas, Gais, Transexuales y Bisexuales.

En vanaf 2018 is True Colours Cava ook verkrijgbaar in Nederland in samenwerking met COC Nederland. Per verkochte fles gaat er € 0,50 naar het COC ter ondersteuning van initiatieven in de kleurrijke LHBTI-gemeenschap.

Laten we een toast uitbrengen op een diverse en inclusieve samenleving!

Valentijn2020.jpg
whixkt%20van%20de%20maand%20Maart_edited

Malt van de Maand

    The Glenlivet 12 years Double Oak

 

Malt van de Maand Maart:

​Amrut Single Malt Indian Whisky

Alcoholpercentage: 46% vol

Geur: rijp fruit aroma's met tonen van vanille en hout, iets kruidig, geroosterde noten en dan komen door de tonen van de vanille de tonen van het hout meer naar boven

Smaak: zoetige complexe aroma's mooi in balans met tonen van vanille en lichte kruidigheid

Afdronk: lang en subtiel met fraai terugkerende aroma's van het hout en het vanille met zachte tonen van sinaasappel

De whisky's uit India werden tot voor kort nog steeds op basis van suikerriet gedistilleerd met als resultaat een product met een zeer twijfelachtige kwaliteit. Daar is echter sinds de komst van een "echte" whisky uit India nu verandering ingekomen. De Amrut distilleerderij brengt een whisky op markt, gemaakt van in India gekweekt graan afkomstig van de voet van de Himalaya in de noordelijke provincies Punjab en Rajasthan. De rijping geschiedt in Bangalore op Amerikaanse eikenhouten vaten.

Het rijpingsproces versnelt enorm, door het bijzondere klimaat in India (zeer koude winters en verschrikkelijk warme zomers). Meer dan een derde van het totaal aantal liters verdampt hier (Angels shares), een enorme hoeveelheid, vergeleken met het gemiddelde verlies in Schotland van 3%. Tijdens blindproeverijen werd deze maltwhisky door kenners vergeleken met de kwaliteit van een 10 jaar oude Speyside malt whisky.

Een tijd lang was deze iconische whisky niet beschikbaar en werd hij vervangen door Founder’s Reserve. Nu is hij terug, in een nieuw jasje en met een nieuwe naam. Double Oak slaat op het rijpingsproces. Eerst rijpt hij op traditionele vaten (refill hogsheads) en vervolgens een periode op vaten van Amerikaans eikenhout. Veel meer informatie wordt er niet vrijgegeven. Het karakter is echter onveranderd: zacht, romig en fruitig.

 

van € 39,99                  nu voor € 34,99 per fles

media mirror web.png

Wijnen

Rood, wit en rosé

Al meer dan 155 jaar is Wijnhandel van Spaandonk sinds 1864 een begrip in West-Brabant en ver daar buiten. In juli 2015 heb ik met trots de Wijnhandel overgenomen van mijn schoonvader Kees van Spaandonk, als 5de generatie.

 

Met de generatie momenteel aan het roer is de wijnhandel uitgegroeid tot een winkel waar u geadviseerd kunt worden over de lekkerste wijn voor bij de borrel, open haard, een heerlijke maaltijd of feestelijke bijeenkomst. Regelmatig organiseren wij proeverijen of wijn-spijs events

Wij zijn een familie bedrijf met meer dan 1000 verschillende wijnen waaronder veel eigen import uit de Loire, Bordeaux en de Elzas

We hebben passie voor wijn en  geven u graag advies over de beste wijn - spijs combinaties

 

Kom gerust een keer langs!